- nottoday -

20

Där lämnade jag tonåren! Idag blev jag 20!
 
Firade detta med jobb! Najs faktiskt! Men väcktes av att mamma och hennes skolklass ringde mig och sjöng så fint haha. Sötaste eleverna! På jobbet körde vi kalasfika med tårta som var lika god som himlen själv. Den var ifrån grymmaste konditoriet på torget, all cred till dom alltså, wow.
 
Blivit så fin grattad av alla underbara människor i min närhet idag. Å vad bra ni är! Tack gånger tusen! Nästa helg blir det ännu mer firande, vilket jag laddar inför.
 
Tusen pussar till er alla.
 
// En lycklig 20-åring
Som sommaren
Tågvägen mellan Göteborg och Uddevalla måste vara en av Sveriges finaste.

I lördags på min lediga dag passade jag på att åka till Uddevalla för att se Sebastians lag spela fotboll. Grymt passande att matchen var en dag jag inte jobbade plus att de lätt som en plätt går att ta sig mellan gbg och Uddevalla (Apropå de där med att jag flänger en del i Sverige haha).
 
Vädret visade sig från sin bästa sida och att stå i solen på en läktare och kolla fotboll en hel eftermiddag var ju underbart. Mycket kul att träffa Sebastian, pappa och farfar också såklart!
 
Just nu ligger jag och chillar hemma i soffan efter en jobbdag. Var ute och körde intervallträning igår, så ikväll är det vila. 
 
En liten parentes också...jag fyller 20 om 3 dagar iiiiihh. Tusan vad skönt det ska bli!
 
Puss.
Tar mig över sjö och land
Jag älskar att resa.
 
Nu kanske ni genast tänker "Aha, resa, som i att besöka länder med palmer och vita stränder". MEN det är inte det jag menar. Eller ja, vem gillar inte att begrava tårna i solvarm sand för att sedan blicka ut över turkosblått vatten och känna varma vindar i håret. Jag är absolut mer en "solsemester person" än vintersemester. 
 
Tillbaka till den första meningen, ja, jag älskar att resa. Det är nu själva resandet i sig jag syftar på. Tåg, buss, bil, flyg you name it. Jag gillar känslan av att kunna ta mig till olika ställen i världen (eller i Sverige) när och hur jag vill (det är nu vi ignorerar den ekonomiska faktorn haha). Som några av er kanske vet så tågluffade jag för två år sedan i Europa, vilket var en oförglömlig upplevelse. Att på morgonen kliva på tåget i Genève och några timmar senare hamna i Milano i Italien, en riktig "wow" känsla. Interrail-kortet var guld värt. 
 
Min familj och jag har alltid rest mycket genom hela min uppväxt, vilket jag är så otroligt tacksam för. Att i rätt ung ålder behärska flygplatser, gater och tidanspassning gav mycket bra erfarenheter. För att vara lite klyschig ska jag nu dra citetet "The journey is the destination". Den meningen är precis det jag menar med detta lite flummiga skrivande. Att vara på resande fot, att sitta på en flyg, tåg eller i en bil gör mig minst lika lycklig som att komma fram till resemålet.
 
Om ni någonsin sitter på ett flygplan med mig lär ni märka detta haha. Jag kan inte sova på flyg, för jag vill hela tiden kika ut genom fönstret (och hey, snor ni fönsterplatsen före mig ligger ni risigt till), ta kort på landskapen man flyger över, studera moln samt fundera över vilka länder vi flyger över. Så här har det varit sedan jag var liten, och det lär inte ändras.
 
Avstånd är inte heller något jag ser som en stor grej. Mycket antagligen för jag just har rest mycket. En timme hit eller dit för att ta sig till någon man saknat eller vill vara nära är no biggie. Jag sätter mig gärna på ett tåg, beundrar utsikten, samtidigt som jag tar mig land och rike runt. Jag flänger ju en del mellan Göteborg och Karlstad nu för tiden till exempel. Cirka 3 timmar med tåg tar det. I mitt huvud är det 20 minuter. Nemas problemas liksom. 
 
Jag har just för att jag är som jag är, svårt att förstå människor som komplicerar avstånd. Det är bara kilometer och mil, inget annat. Speciellt nu när jag och många i min omgivning växer upp, flyttar hemifrån och byter städer, är det här extra viktigt för mig. Det finns så många enkla lösningar att ta sig mellan olika städer och länder nu för tiden, vilket man ska ta tillvara på. 
 
Så till er som ser några timmar på tåg eller i bil som ett hinder, kliv ut från er lilla låda. Åk den där extra bilresan för att få träffa någon du saknar, eller varför inte ta en spontan tågresa till någon stad du aldrig varit i. 
 
Säger som Nike. JUST DO IT.